Geschiedenis

WB-Mode Fournituren is een echt familiebedrijf.

Wim en Anneke Breedveld, de twee grondleggers en aan het roer van WB-Mode Fournituren…….

 

Van kinds af aan zit de handel in mijn het bloed. Ooit was ik onderhoudsmonteur maar na jaren was ik het meer dan zat. Begin 70er jaren kwam ik in contact met rommelmarkten en de eerste keer verdiende ik fl.49,- waarvan ik direct weer nieuwe voorraad (rommel) kocht op diezelfde markt. Dit  groeide uit tot een leuke handel.

Ik deed de rommelmarkten altijd na mijn werk, maar toen kwam het moment dat ik besloot ik om definitief mijn werk in de fabrieken te stoppen. In 1979 startte ik het bedrijf en kocht ik mijn eerste aanhanger, nog met zeil. We stonden soms met 22 graden vorst op markten, maar niets kon ons tegenhouden. Later zijn we verder gegaan in stoffenmarkten in Nederland.

 

 

Samen met Anneke reisden we van stad naar stad om onze stoffen en fournituren te verkopen. Eerst gewoon in kramen, later waren wij één van de eersten die een aluminium wagen kochten met alles erop en eraan. Een geweldige tijd. Keihard werken, maar een hoop plezier.

In 2006 zijn we in contact gekomen met stoffenmarkt Holland en zijn er de internationale markten bijgekomen. Deze doen wij tot op de dag van vandaag nog steeds, zij het in wat mindere mate. In 2011 hebben we de winkel WB-Mode Fournituren geopend op het Ceresplein in Assen. We hebben daarmee een vaste plaats gekregen, naast de diverse markten die we in het buitenland doen.

De winkel in Assen mag gerust tot één van de meest uitgebreide winkels van Nederland genoemd worden met een meer dan volledige collectie fournituren, modestoffen, accessoires en brei en haakgarens.

 

 

Voor de markten wordt alles in Assen op het industrieterrein voorbereid. Alle werkzaamheden worden gedaan door familieleden. Een deel blijft in Assen en een deel reist dus wekelijks af naar Duitsland. We hebben twee zoons en een dochter. Vanuit deze basis is dus de familie uitgegroeid die zich dagelijks bezighouden met het bedrijf.

Vol trots doet Wim Breedveld zijn verhaal over het ontstaan van het bedrijf en over zijn kinderen met alle aanhang, die stuk voor stuk een hand bijdragen aan het prachtige bedrijf. Hij voelt zich sterk, samen met zijn vrouw, door de geweldige en unieke samenwerking binnen de familie.